Simme de Jong

Simme de Jong (1940) is een creatieve, ondernemende geest, maar ook nuchter genoeg om in de spiegel te kijken en zichzelf te corrigeren. Hij heeft een zeer ruime ervaring in het managen van grote afdelingen binnen gemeenten. Een ervaring die hij vanuit de uitvoeringspraktijk van de sociale dienstenwereld heeft opgebouwd. Op basis van deze ervaring heeft hij zich gespecialiseerd in de begeleiding van nieuwe bedrijven. Onder zijn stimulans hebben velen al het licht gezien. Hij is een zakelijk ingestelde adviseur die mensen weet te motiveren op een efficiënte wijze producten te leveren.

Quote

‘Wij mensen hebben zo onze karaktereigenschappen en die zijn te typeren.Niet iedereen kan alles. Het is de kunst om die werkzaamheden te verkiezen die bij jouw type het beste passen. Inzicht in je eigen mogelijkheden en onmogelijkheden maken dat je meer succes hebt, beter functioneert. Je komt beter in je vel te zitten’.

Simme 06-53222989

werkwijze

Met een no nonsens cultuur en duidelijke werkstructuren weet hij de capaciteiten van mensen effectief in te zetten. Hij zegt daarover: ‘Zorg voor korte beslislijnen. Neem als medewerker verantwoordelijkheid voor de taken die je hebt aangenomen en laat je daarop afrekenen’. Dat allemaal wel binnen een moderne infrastructuur want medewerkers hebben goed gereedschap nodig om de klus te kunnen klaren.

selectie uitgevoerde opdrachten

Gemeente Hillegom, adjunct directeur Sociale Dienst, 1974-1977
Gemeente Naaldwijk, directeur GSD, 1977-1990
Gemeente Gouda, directeur dienst voor Sociale Zaken, Werk en Welzijn, 1990-1994
Simme de Jong Advies bv, adviesbureau voor Overheid en Bedrijfsleven, 1994-heden

organisator

Simme de Jong heeft de organisatie en tot standkoming van vele projecten op zijn naam staan. Zijn niet afnemende enthousiasme om de zaken voor elkaar te krijgen zorgt voor een gedreven realisatie, waarbij velen de handen met graagte uit de mouwen steken.

enkele recente projecten

Reorganisatie handelsbedrijf voor kantoorbehoeften; fusie beveiligingsbedrijf; verkoop en overdracht bedrijven in de tuinbouwsector; organisatie Tussen Kunst en Kitsch; stichting Groen en Sier in de Glazen Stad; Westland Jazz festival, 2000, heden en verzelfstandiging Stichting Advisering Woonwagenzaken.

coaching van individuen

Door de jaren heen heeft hij zijn eigen ervaring kunnen inzetten ten behoeve van anderen. Op een gegeven moment begonnen mensen hem om coaching te vragen. Door die vragen heeft Simme de Jong zich langzamerhand ontwikkeld als coach. Gedegen in de aanpak heeft hij hier instrumenten bij gezocht en eigen methodieken ontwikkeld. Dit levert momenteel een geheel beïnstrumenteerde coaching op in een originele zeer effectieve stijl.

coaching van bedrijven

Op basis van alle opgedane werkervaring wordt hij de laatste tien jaren veel gevraagd om startende ondernemers en bedrijven met problemen te ondersteunen. In de tijd dat hij manager was bij de sociale dienst richtte hij zich op het inzetten van starterskredieten om bijstandgerechtigden te verzelfstandigen. Dit met veel succes. Onder zijn stimulans hebben vele organisatie al het licht gezien en zijn vele anderen niet ten onder gegaan.

Selectie opleidingen

Gymnasium
Hogere Sociale Arbeid
M.O. pedagogiek
Bestuursschool managementopleiding