Ilse van Schaik

Door haar ruime ervaring en nuchtere visie weet Ilse van Schaik (1973) kinderen en volwassenen in beweging te brengen. Haar betrokkenheid en enthousiasme is echt niet kinderachtig. Ze legt de vinger op de zere plek en weet deze zo te benoemen dat je er wat mee kan. Ze bekijkt niet alleen jouw situatie, maar beziet het (gezins)systeem en onderzoekt wat de ontwikkelde patronen zijn en welk gedrag ze in stand houdt. De vanzelfsprekendheid dat je mag benoemen wat jij wilt, dat je mag groeien en bloeien is een verademing voor wie bewust of onbewust in de knel zat. Ilse zoekt met jou naar jouw eigen-wijze van opvoeden. Je brengt jezelf in verlegenheid als je haar beloofde aan de slag te gaan en dat toch niet deed.

Quote

‘Nu even serieus, zoals het nu gaat kan je niet verder.

Zeker sinds mijn moederschap ervaar ik hoe belangrijk het is dat een kind zich blij en ontspannen voelt. Wanneer kinderen goed varen is de ouder of begeleider ook beter in balans’.

Ilse 06-15538334    zie ook CV linkedin

werkwijze

Met mijn lange werkervaring in de medisch orthopedagogische setting en kinder- en jeugdpsychiatrie bied ik ouders en kinderen praktisch pedagogische gezinsbegeleiding en opvoedingsondersteuning. Ook verzorg ik trainingen voor professionele opvoeders in de kinderopvang. Mijn grootste drijfveer is opvoeden en opgroeien voor een ieder gemakkelijker en leuker te maken! Het specifieke aan mijn begeleiding is mijn uitgebreide kennis van en lange werkervaring met kinderen met ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD, ADD en stoornissen vanuit het autismespectrum zoals PDD-NOS en Asperger.
Wanneer de opvoeding of het opgroeien van uw kind stagneert, bied ik professionele gezinsbegeleiding met als doel het vergroten of aanscherpen van uw opvoedvaardigheden. Dit in de vorm van thuisbegeleiding. Uw kind kan als gevolg van een ontwikkelingsstoornis minder goed aansluiten bij de meer gangbare opvoeding. Mijn?begeleiding is erop gericht uw pedagogiek af te stemmen op uw kind. Specifieke Schoolbegeleiding in zowel het (speciaal) basis als voortgezet onderwijs aan kinderen met een specifieke ontwikkeling en hun directe omgeving. Ondersteuning wanneer u bij het opvoeden van uw kind advies nodig heeft van een professional of wanneer u uw opvoeding simpelweg nog beter wilt vormgeven. In uw thuissituatie of op onze locatie in Leersum probeer ik samen met u antwoorden te vinden op zowel de meer gangbare, maar ook de complexere opvoed- en opgroeivragen. Op welke manier kan ik u van dienst zijn?

wat klanten zeggen over haar werkwijze

– Mijn opvoedingsvaardigheden zijn enorm vergroot. Je hoorde goed wat ik zei, je bent kritisch.
– Langzamerhand kreeg ik steeds meer vertrouwen dat ik het ook kan, opvoeden met ruimte voor mijn kinderen.
– Ik besefte tot mijn schrik dat ik mijn kind helemaal niet goed kende. Dat maakte me overstuur je hielp me dit onder ogen te komen en adequaat te handelen.
– In de nazorg gesprekken zorgde je ervoor dat wat ik leerde paraat bleef, heel fijn.

selectie uitgevoerde opdrachten

Het bieden van (intensieve) ambulante behandeling en/of begeleiding aan kinderen, (jong)volwassenen en/of gezinnen die vastlopen in hun ontwikkeling als gevolg van gedragsmoeilijkheden, een ontwikkelingsstoornis of andere psychiatrische problematiek. Kind-in-zicht voor professionals in de kinderopvang, Echt Kinderachtig verzorgt trainingen voor professionele opvoeders in de kinderopvang in de vorm van workshops, zoals balans in de opvoeding. Dit met als doel de opvoedvaardigheden en deskundigheid van haar deelnemers te vergroten. Specifiek aandacht is er voor kinderen die zich moeilijker kunnen handhaven in de aangeboden structuur. Balans in de Opvoeding
Een inspirerende en leerzame workshop voor ouders en opvoeders op een verrassende en gezellige wijze.

selectie werkgevers

2012 – heden eigenaar Echt Kinderachtig hulp voor kind en gezin
2002 – 2013 sociotherapeut Kinder en Jeugdpsychiatrie bij GGZ Centraal
1998 – 2002 groepsleidster bij Youke, trajectum
1995 – 1996 pedagoog bij SKA Kinderopvang Amersfoort

selectie opleidingen

2009 – 2010 Post-HBO Praktisch Pedagogische Gezinsbehandeling, Hogeschool van Utrecht
1994 – 1997 HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool van Utrecht
1990 – 1993 MBO, MDGO-AW (Agogisch Werk), Stichts College Utrecht