Eropaf!

Sinds 2004 is stichting Eropaf actief in het verspreiden van kennis en informatie over outreachend werk. Voor hulpzoekenden die zelf de weg naar de hulpverlening niet meer maken. Voor de hulpverleners is Eropaf een mogelijkheid om professionaliteit en transparant handelen invulling te geven. Om handelingsverlegenheid te doorbreken, zodat er ruimte ontstaat voor de overgang van beroepszeer naar beroepseer, door Eropaf te gaan.

Het meldpunt voorkomen huisuitzettingen is sinds het begin een van de speerpunten van de stichting. Zit je in de knel en heb je onvoldoende hulp om jouw huisuitzetting te voorkomen meldt je aan. Wij gaan dan gelijk aan de slag

Het netwerk Eropaf&Co bestaat sinds 2013. Eropaf! wil een versnelling tot stand brengen in de uitwisseling van kennis en ervaring tussen alle denkbare partijen over innovatie in het sociale domein. Kenmerkend hierbij is dat we stelselmatig zoeken naar de verbinding tussen de professionele systeemwereld en de leefwereld van betrokkenen. Bij de co?peratie Eropaf! & Co werken zelfstandige professionals met elkaar samen aan vernieuwingen in het sociaal domein. Hierin maken ervaringsdeskundigen en professionals zich sterk om in alle geledingen van de samenleving het gedachtegoed van de stichting vorm te geven. Bent u op zoek naar een deskundige rond outreachend werken. Wilt u een nieuwe werkwijze invoeren. Een congres of professionaliseringsbijeenkomst organiseren. De situatie laten onderzoeken of verder ontwikkelen. Of zoekt u een sparringpartner Bij ons bent u aan het goede adres.

Sinds 2015 is Eropaf! Ondersteuning opgericht om mensen met financi?le vragen te ondersteunen om de situatie weer zelf in de hand te krijgen. We doen dit met online hulp en persoonlijke ondersteuning. Dit kan via onze ?light? variant Eropaf! Ondersteuning, de zwaardere variant is Eropaf! Beschermingsbewind. Wij streven ernaar onze cli?nten zo veel mogelijk aan het roer te laten of zo snel mogelijk aan het roer te krijgen. Vanzelfsprekend volgens onze gedachten over zelfbeheer en eigen regie. Wij gaan niet voor langdurige klantcontacten, onze betrokkenheid is zo kort mogelijk, maar wel zo lang als nodig. We willen klanten zo snel mogelijk weer op weg helpen naar financi?le zelfstandigheid. Verantwoord en duurzaam financieel zelfbeheer is ons doel.